Zlatibor

ZDRVALJE I BORAVAK NA VISINI

Sport u kombinaciji sa boravkom na planini prija svima, kako odraslim tako i deci. Idealna nadmorska visina koja prija organizmu je od 1.000 do 1.500 metara. 

Tenis u kombinaciji sa čistim vazduhom, čistom vodom i  zdravom hranom poboljšava krvnu sliku, rad pluća i srca, jača imunitet. Na imunitet naročito povoljno utiče vazduh, ali i sunce jer je na planinama značajno veća količina infracrvenih zraka, a u gorama su lekoviti čak i vetrovi. Boravak na nadmorskoj visini do 1.000 metara ne zahtevaju neku posebnu adaptaciju, jer su oscilacije u količini kiseonika male i ne zahtevaju dodatno angažovanje unutrašnjeg mehanizma za prilagođavanje.

Planinski vazduh je čistiji od ovog u gradovima, bez smoga i manje je vlažan. Suv vazduh je lakši za disanje, a neznatno veća količina ugljen-monoksida, koja je za organizam značajna, zapravo je ta koja tera organizam da dišemo duboko i brzo i da osećamo taj čist vazduh u plućima. Udisanje ovog vazduha takođe pomaže da se iz tela izbace otrovi. 

Planinski vazduh odgovara i osobama koje su alergične. Svaki dan proveden na čistom vazduhu je dobit za organizam. Idealno je ostati 15 dana.

SVE O ZLATIBORU

Zlatibor, po svemu trenutno, najaktuelnija i najatraktivnija planina u Srbiji, taj atribut je ponela zbog mnogo čega što je takvom promoviše u našoj zemlji , Evropi, pa i šire, što je primetno po raznovrsnosti jezika posetilaca koji se na Zlatiboru mogu čuti i videti. Blaga, sunčana, leta, blage sunčane zime, prelepa proleća i topla jesen, razlog su turističkim posetama tokom cele godine.

Zlatibor je lekovita banja, sportski centar, skijalište, centar kulturnih dešavanja i okupljanja ljudi sa svih strana. Brojna izletišta, povezanost sa svim okolnim turističkim destinacijama, Drvengrad, Šarganska osmica, Višegrad, Tara, Drinska regata, Tornik, su više nego dovoljan razlog da se izabere boravak i odmor na ovoj veličanstvenoj planini!

Zlatiboru je teško odoleti, jer svako ko je ikada došao, i osetio vetrove tople i mirisne poželeo je da bude soko, vrabac, golub ili bilo koja ptica koja ispod neba, krilima zakriljuje i okom obuhvata lepotu padina, koje se pri zalasku sunca u mekim zatonima kupaju u paprati i drhte u granama brezovih šuma! Šarena sela, ukrašena voćnjacima i livadama odjekuju pesmom kosača i pozivaju jedno drugo, na zajedničko jutrenje i zahvalnost tvorcu svega!

Mnogo čega ima na Zlatiboru i u njegovoj okolini što bi duši prijalo, što bi je odmorilo i oporavilo od silnih rana zadobijenih u životnim borbama!

Uobičajeno, posećuju se izletišta, ali ko hoće i sam da hoda i upoznaje ovu planinu punu duha i lepote, može se popeti na Tornik u čijem podnožju leži kristalno jezero slatke vode, može se uputiti na brdo Čigota sa koga se vide vrhovi bosanskih planina, mogu planinariti kroz šume i niz brze planinske reke.

Beograd, Srbija
Colonial Sun, Bulevar Vojvode Putnika 32-34
Book a program today!
Call us on +381 63 7555 006