Nastavni plan

Nastavni plan

Evolution Kids Tennis program uči decu veštinama na način kako deca uče danas. Zasnovan je na jedinstvenim taktičkim zadacima koji su podržanim tehničkim razvojom dece kako bi deca sa uspehom dostigla i savladala taktičke veštine. Dete prilazi svakom zadatku sa jasnim razuvevanjem o igri i motivacijom koja tenis čini isnpirativnim i uzbudljivim.

Različite loptice i dimenzije terena usmereni su na pronalaženje pravog nivoa za dete nego da dete provodi određeno fiksno vreme sa jednom lopticom i na jednom terenu. Ukoliko vam je poznat koncept Crvena, Naradžasta i Zelena progresija razumećete da je naš program zapravo evolucija u edukaciji dece.

OD 5. DO 10.GODINE PROGRESIVNI NASTAVNI PLAN

Kroz nas program dete prolazi kroz 6 ravojnih nivoa. Svi nivoi prilagošeni su razvojnom nivou deteta.

U prva tri nivoa deca deca uče zašto su na terenu.Razumeju svrhu igre, zadatke koji su fokkusirani na kotrolu i usmeravanje loptice u silju osvajanja poena. Kroz ova tri nivoa deca igraju na crvenom i naradžastom terenu. Ali zapravo mi miksujemo terene u cilju postavljanja pravog izazova za decu.

Kako deca napreduju sa veštinom i prelaze na ove nivoe zadaci koje treba da savladaju postaju kompleksniji. Na ovim nivoima uče kako da koriste vreme u cilju da udaraju lopticu brže i povezuju udarce u taktičke celine. Tehnika postaje naprednija i omogućuje im da savladaju ove taktičke veštine. Takođe na ovim nivoima uče da se fokusiraju i uzivaju u zahtevnijim i kompleksnijim zadacima.

Na prelasku igranja tenisa na celom terenu igrači imaju razvijen visoki nivo samopouzdanja i taktičke svesnosti. Zadaci su usmereni na protivnika i kako napadati kako se braniti. Rast i razvoj dece u ovom uzrastu podrazumevaju da motorički razvoj zauzima veliki deo njihovog teniskog razvoja. Njihove veštine i razumevanje igre postaje mnogo naprednije.

 

 

 

 

Beograd, Srbija
Colonial Sun, Bulevar Vojvode Putnika 32-34
Book a program today!
Call us on +381 63 7555 006